İSLAM'IN EMİRLERİNE “SAÇMALIK” DEMEK HADSİZLİKTİR.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde, Müslüman kadın ve erkeklere örtü ibadeti ve evliliğe teşvik etmeye yönelik hatırlatmalarına CHP sözcüsünün  “saçmalık” ifadesini kullanması büyük bir hadsizliktir. Bu sözler, dine ve dindara karşı değişmeyen batıl zihniyetin bir yansıması olup, İslam düşmanlığının da açık bir göstergesidir.  

Hutbe ile ilgili yakışıksız sözler, partinin resmi görüşü müdür? yoksa kişisel bir değerlendirme midir? 

Söz konusu hutbede “örtünme kişisel bir tercih değil, Allah’ın emridir” ifadesi Müslümanlar için bir hatırlatma ve nasihattir. 

CHP sözcüsünün üslubu ve ifadeleri yasakçı zihniyetin geri dönüş sinyalidir.  Bu zihniyet, yakın tarihimizde başörtüsünü yasakladı, camileri ibadete kapatıp, Kur’an eğitimini engelledi. İnancı gereği örtünen kişileri kamudan uzaklaştırdı.  Başörtülü kızları Üniversitelere almadı. Başörtü bahane gösterilerek, hastane hizmeti vermedi.  Bu günlerin tekrar geri gelmesine özlem duyanların seslerinin yükseliyor olması endişe vericidir. 

Dine, dindara ve din hizmetlerine saldırma ve itibarsızlaştırma girişimlerini kınıyoruz. Din ve inanç özgürlüğünün inançları açıklama hakkını da kapsadığını hatırlatıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 24. maddesi, herkesin vicdan, din ve inanç hürriyetine sahip olduğunu ve dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kimsenin kınanamayacağını veya suçlanamayacağını ifade eder. 

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak, tüm üyelerimizle birlikte Diyanet İşleri Başkanı sayın Ali Erbaş’ın, görevi gereği, Müslüman bir toplumda, dini bir vecibeyi hatırlatmasını, son derece normal ve de gerekli bulduğumuzu,  hutbeye karşı çıkışın ve haksız ithamların, din ve inanç özgürlüğünün ihlali olduğunu, inanç gereğince yaşama ve giyinme hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini, İlgili kişiyi veya kurumu Milletimizden ve Müslümanlardan özür dilemeye davet ettiğimizi Kamuoyuna saygıyla arz ederiz. 

Av. İsmail Tuğrul TGTV 

Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı