İSRAİL Soykırımının 1. Yılında Adalet ve İnsanlık Çağrısı


Bugün, 7 Ekim 2023'te başlayan ve insanlık vicdanını derinden yaralayan İsrail soykırımının birinci yıl dönümüne tanıklık ediyoruz. Bu bir yıl boyunca, 42 binden fazla masum insan katledildi, 97 binden fazla kişi yaralandı, 450 binden fazla Filistinli kardeşimiz evlerinden, yurtlarından sürgün edildi. Hiroşima’nın 4,7 katı kadar bomba kullanıldı, 150 bin konut tamamen yıkıldı.

İsrail’in bu insanlık dışı saldırıları, Gazze'deki masum kardeşlerimizi, şimdi de Lübnan’ı hedef alarak büyük bir zulme dönüştü. Gazze'nin teslim olmayan iradesi, imanı ve direnişi insanlık onurunun sembolü olmuştur.

Uluslararası Hukukun Hiçe Sayıldı

İsrail, uluslararası hukuku defalarca çiğnemiştir. Birleşmiş Milletler’in caydırıcı olmayan adımları ve dünya devletlerinin sessizliği bu insanlık dışı uygulamaları adeta meşrulaştırmıştır. Mazlum Filistinlilerin haklarının göz göre göre çiğnenmesine tüm dünya seyirci kalmıştır. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kurumların bu süreçte üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmemişlerdir.

Dünya Devletlerine ve Kamuoyuna Çağrı

Bugün, adalet, insan hakları ve insanlık için harekete geçme zamanıdır. Dünya devletlerini, İsrail’e karşı harekete geçmeye, acil adımlar atmaya davet ediyoruz. Sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır. Zulüm ile abad olanın akıbeti hüsran olacaktır.

Filistin'in ve Gazze'nin Onurlu Direnişi

Gazze’nin direnişi, zalimlerin asla galip gelemeyeceğinin, hak ve adaletin her zaman üstün geleceğinin bir nişanesidir. Tüm dünya halklarını bu haksızlığa karşı güçlü bir ses çıkarmaya ve mazlum Filistin halkının hak ettiği özgürlüğe kavuşmasına destek vermeye çağırıyoruz. 

Filistinli Çocukların bombalarla öldürülmesine sessiz kalınması, yüzyılımızın insanlık utancıdır. Bu zulme sessiz kalanlar, yarının felaketlerinden sorumlu olacaktır. Bugün, adalet, barış ve özgürlük için birlik olma zamanıdır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazze direnişi asla unutulmayacaktır. Kahrolsun İsrail ve tüm destekçileri!

Saygılarımla,


Av. İsmail Tuğrul

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı