TGTV,15 Temmuz Anma Programı Yaptı.

İstanbul, 16 Temmuz 2024 - Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, şehitleri anmak ve milli birlik ruhunu pekiştirmek amacıyla özel bir anma programı düzenledi. Genel merkezde başlayan program, Kurucular Kurulu Başkanı Hamza Akbulut'un hoş geldiniz konuşmasıyla açıldı.

Program, Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği'nde devam etti. Saat 11.00'de yapılan dua ve basın açıklaması ile sona erdi. Programa TGTV üye kuruluş temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Örnek Metin

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. İsmail Tuğrul tarafından yapılan basın açıklamasında, 15 Temmuz gecesi gösterilen direniş ve milli birlik ruhunun önemi vurgulandı.

Tuğrul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletin topyekûn direniş gösterdiğini ve darbe girişiminin 21 saat içinde kontrol altına alınarak bertaraf edildiğini belirtti. Açıklamada, FETÖ'nün dini kavram ve değerleri kullanarak insanları aldatan, Müslümanların zekatını, sadakasını ve kurbanını çalan sapık bir örgüt olduğu vurgulandı ve bu örgütle mücadelenin devam etmesi gerektiği ifade edildi. 

TGTV, 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere ise şükranlarını sunarken, geçmişten bugüne vatan ve mukaddesat uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle andı. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan, sala sesleriyle isyanı bastıran ve özgürlük nöbetleriyle darbecilere meydan okuyan kahramanlara teşekkür edildi.

Tuğrul, "Milli iradeye ve ülkemizin bağımsızlığına sahip çıkalım! 15 Temmuz milletimizin zaferidir. Bu zaferi daima gururla analım ve yaşatalım!" diyerek, her 15 Temmuz gecesi camilerden yükselecek selalarla FETÖ ve benzeri düşmanlara karşı dimdik ayakta durmamız gerektiğini belirtti.

Anma etkinliğine, TGTV Kurucular Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Necati Ceylan, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Bülent Şen ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Basın Açıklamasının Tam Metni