10 Nisan 2021
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın Genişletilmiş Üye Buluşması, “Türkiye’nin Önündeki Engeller” gündemiyle 10 Nisan 2021 Cumartesi günü saat:20.30 da video konferans ile yapıldı. açılış konuşmasını TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut yaptı. Buluşmanın takdim bölümünde Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, STK temsilcilerine hitap etti. Katılımcıların soru ve tespitleriyle yapılan, müzakere bölümünden sonra buluşma sona erdi.
Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, TGTV’nin “Türkiye’nin Önündeki Engeller” gündemli yaptığı “ Genişletilmiş Üye Buluşmasında” önemli açıklamalar yaptı.
Ali Coşkun, güç odaklarının, Türkiye’yi dayatmacı uygulamalar ve insan mühendislikleriyle kuşatmak istediğini, Türkiye’nin buna 1960’lı yıllarda da maruz kaldığını söyledi.
Borçlanmalarla ülkelerin sıkıntıya girebileceğini ve Osmanlı’nın II. Mahmut döneminde borçlanmaya başladığını ve yeni kurulan Cumhuriyet döneminde bile bu borçların ödenmeye devam ettiğine dikkat çekti.
Her dönemde yeni araçların kullanılması gerektiğine değinen Coşkun, bürokratik yapıların yeni uygulamalara en fazla direnen sınıf olduğunu söyledi. Coşkun, Özal döneminden verdiği örneklerle (Serbest bölgeler, Türk Parasını Koruma Kanunu), Türkiye’ye getirilmek istenen bazı yeni uygulamalara karşı bürokratik yapının, ülke yöneticilerini idamla tehdit ettiğini hatırlattı.
Önceki yıllarda olduğu gibi bugün de, Türkiye’nin komşularının ve müttefiklerinin, Türkiye’yi engelleyecek politikalar takip ettiğine değinen Coşkun, ortadoğu'daki durumun ve terör hadiselerinin arkasında böyle bir hesabın olduğunun altını çizdi.
Stratejik ortak ilişkisi yürütülen ABD’nin, Türkiye’yi, İslam Ülkesi Laboratuvarı olarak kullanmak istediğini ve hükümetlere de bu misyonu dayattığını söyledi.
Bugünkü Türkiye’nin önüne konulan belli başlı engelleri de sıralayan Coşkun,
-Taşeron terör örgütleri ve bunları destekleyen ülkeler
- Kıbrıs
- AB ilişkileri
- Enerji Bağımlılığı
- Ekonomik tehditler
- Mavi vatan ve Libya
- Güç odaklarının dış ve iç politika enstrümanlarıyla birlik ve beraberliğimizi bozma planları
Konuşmasının son bölümünde neler yapılması gerektiğini de değinen Ali Coşkun, atalarımızın çok basit olarak söyledikleri “Ehemi, mühime tercih et” prensibi ile hareket edilerek, üretime öncelik verilmesinin önemli olduğunu ve dijital çağın ıskalanmaması gerektiğini vurguladı.